Wanneer sluit je een puppy verzekering af?

Net als voor mensen kun je ook voor je huisdier een verzekering afsluiten. Als je hond wat mankeert en naar de dierenarts moet kan dit veel in kosten schelen als de verzekering een gedeelte dekt. Het is dan ook zeker slim als je een verzekering kunt afsluiten voor je puppy. Maar wanneer is dit handig om te doen?

Waarom een hondenverzekering?

De medische zorg voor honden wordt steeds beter, maar ook steeds duurder. Als er dan wat met je hond gebeurt, kunnen de ziektekosten flink oplossen. Als er een operatie nodig is, kan dit al snel meer dan duizend euro kosten.

Zeker bij een enthousiaste en drukke puppy is de kans op bijvoorbeeld een botbreuk aanwezig. Ook kun je op jonge leeftijd er pas op ten duur achter komen dat je puppy bijvoorbeeld een allergie heeft. Dan is een puppy verzekering zeker aan te raden om deze eventuele kosten te kunnen dekken.

Wanneer is het nodig?

Je weet natuurlijk nooit vooraf of je puppy wat gaat mankeren. Je hoopt natuurlijk dat je zo min mogelijk de dierenarts hoeft te bezoeken. Het kan dan voelen alsof de puppy verzekering zonde van je geld is.

Dit is zeker begrijpelijk, maar toch wil je het gedekt hebben als er wel iets gebeurt. Je wilt niet voor de keuze komen te staan om te moeten kiezen om je hond niet te laten opereren als het nodig is, omdat je het financieel niet kan dragen. Een goede puppy verzekering geeft je de zekerheid dat je je hond wel de medische zorg kan geven mocht het nodig zijn.

Een puppy verzekering

Als je hebt besloten om je puppy te verzekeren zijn er nog enkele dingen waar je op moet letten. Schenk extra aandacht aan het uitzoeken van de premie, wat er wel en niet vergoed wordt, hoeveel er maximaal per jaar vergoed wordt en wat het eigen risico is.

Elke verzekeraar heeft andere voorwaarden voor het verzekeren van een puppy. Zo zijn er bepaalde hondenrassen die bekend staan om bepaalde kwalen en aandoeningen. Dit zal meegenomen worden in het bepalen van de premie en wat er wel en niet vergoed wordt.

Als je een puppy verzekering afsluit wordt er vaak een wachttijd van 30 dagen gehanteerd. Als er binnen deze eerste periode kwalen te herkennen zijn, vallen deze buiten de dekking. Je kunt een puppy verzekering al afsluiten voordat je hem bij de fokker gaat ophalen. Zo is hij compleet verzekerd zodra hij mee naar huis gaat.

Doen ja of nee?

Je kunt vooraf nooit bedenken wat er met je hond gaat gebeuren. We raden je hier dan ook gewoon aan om er op voorbereid te zijn. Zeker voor een puppy vallen de premies voor een verzekering zeker nog mee.

Ook in de puppy verzekeringen zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Hoe meer de verzekering dekt, hoe duurder de premie wordt natuurlijk. Voor hondenrassen die bekend staan om bepaalde kwalen is het slim om hem echt goed te verzekeren. Je kunt hier dus zelf een afweging in maken en kiezen welke premie en dekking je wilt afsluiten.