Hamster voer

Hamster voer

Goed onderzoek is belangrijk

Ben je van plan om binnenkort een hamstertje aan te schaffen bij een dierenwinkel? Dan moet je je van tevoren goed inlezen in wat een hamster allemaal nodig hebt. Zeker wanneer je een hamster voor je kind gaat aanschaffen moet je duidelijk maken dat dit tere beestjes zijn die de juiste verzorging nodig hebben. Een van de belangrijke dingen waar je goed op moet letten is dat je de juiste hamster voer in huis haalt. In dit blog gaan we dieper in op het juiste hamster voer voor jouw nieuwe huisdier.

Granen, zaden en insecten

Hamsters, waaronder ook dwerghamsters, zijn echte graaneters. Naast graan en zaden eten zo ook graag gedroogde insecten. In insecten zitten belangrijke voedingsstoffen die hamsters nodig hebben om gezond te blijven. Hamster voer met garnalen zijn in diverse winkels te vinden. Ook kun je de gedroogde insecten los kopen, kijk bijvoorbeeld eens bij het vissenvoer. Jouw hamstertje zal je dankbaar zijn!

Hamstersoorten en voer

Het is per hamstersoort verschillend welke type hamster voer het beste voor ze is. Om het je makkelijker te maken hebben wij per hamstersoort opgeschreven wat ze nodig hebben:
  • Roborovski Dwerghamster: zaden, weinig dierlijk voedsel
  • Russische Dwerghamster: zaden, grassen, kruiden en insecten
  • Campbelli Dwerghamster: zaden, grassen, kruiden en insecten
  • Chinese Dwerghamster: zaden en geen grassen of kruiden. Bijzonder weinig eiwitten
  • Syrische Hamster: zaden, granen en insecten

Alles-in-een brok voor kieskeurige hamsters

Heb jij een hamster dat een moeilijke eter is of is hij of zij te verwend en ben je bang dat de hamster niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt? Dan kun je ook kiezen voor een alles in een brok. Op deze manier krijgt jouw favoriete huisdiertje alles binnen om gezond te blijven. Zo kan de hamster niet selectief zijn. Het is mogelijk dat je hamster hierdoor voor een korte tijd wat minder gaat eten, dit gaat vanzelf weer over na de gewenningsperiode. Wil je graag meer leuke artikelen lezen over de verzorging van huisdieren? Je leest de artikelen hier!