Huisdieren welke erg klein zijn

Heel vaak is men, vanwege gebrek aan ruimte opzoek naar huisdieren welke erg klein zijn. Maar ook bij deze huisdieren moet je rekening houden met een aantal dingen. De populairste 3 hele kleine huisdieren hebben we hier voor je op een rij gezet. Ook vertellen we wat deze dieren nodig hebben qua verzorging en aandacht, zodat je precies weet of het verstandig is, hem in huis te halen.

Hamster

Hamsters zijn hele schattige, zachte en vriendelijke dieren die al jaren geliefd zijn als huisdier. Deze zogenaamde “pocket” huisdieren leven ongeveer 2 – 3 jaren en zijn een goede aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Hamsters zijn namelijk het meest actief in de avonduren, peuters en kleuters zullen dan niet kunnen genieten van dit prachtig huisdier. Deze dieren kunnen goed op zichzelf leven en hebben niet perse een paar nodig. Verder zul je met een hamster in huis, moeten zorgen voor een goede kooi, waterbuisjes, hamsterwielen en ander speelgoed.

Papegaai

Dit is zo een huisdier dat je echt niet over het hoofd kan zien. Papegaaien zijn kleurrijk, levendig, speels en heel grappig. Het handige is dat je papegaaien in verschillende soorten en grootte kan vinden, van heel klein (8 cm) tot de grotere van zeker 1 meter. Met een ruime kooi, genoeg beweging en aandacht, kan een papegaai heel lief zijn naar zijn eigenaar toe. Met een papegaai in huis heb je behalve een kooi ook elke dag vers zaad, water, fruit en groente nodig. Zorg er ook voor dat de kooi elke dag schoongemaakt wordt. Interessant weetje: papegaaien kunnen tot zeker 80 jaar oud worden!

Met Petsmenu.nl krijg je alles voor je papegaai

Schildpad

Ben je zelf niet zo aanhalig? Weining tijd voor verzorging of aandacht? Maar wil je toch graag gezelschap in de schaarse, vrije uren? Dan is de schildpad waarschijnlijk het ideale huisdier voor jouw. Een schildpad heeft niet zoveel beweging nodig en heeft al genoeg aan het opzetten van een kampje in huis. Zorg er alleen voor dat er genoeg voedsel is en in bepaalde gevallen een aquarium voor rehydratie. Net als de papegaai kan de schildpad heel erg oud worden.

Tot slot

Een huisdier hoeft niet perse groot en super actief te zijn, ook aan een hamster, papegaai of schildpad kan je een boel plezier beleven. Maar net als bij elk ander huisdier, moet je ervoor zorgen dat het deze huisdieren aan niets ontbreekt, vooral hoe ze veel kleiner zijn dan normaal.