Een katten crematie. Hoe denk jij daarover?

c0d43a3f33-RayaOnlangs kreeg ik een rouwkaartje in de brievenbus. Tot mijn verbazing was het een uitnodiging om de crematie van de kat van een vriendin bij te wonen. Aanvankelijk stond ik er een beetje sceptisch tegenover, maar hoe langer ik er over nadacht hoe mooier ik het ging vinden. Mijn vriendin vertelde me dat ze toen haar katje ziek werd direct was gaan informeren wat de mogelijkheden waren. Bij Huisdieren Crematorium Drechtsteden werd ze warm ontvangen. Een luisterend oor en heldere informatie maakten dat ze koos voor een individuele extra crematie. Miewie was tenslotte jarenlang haar maatje geweest en ze vond dat hij een waardig en liefdevol afscheid had verdiend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet was een mooie dag

We werden op de afgesproken dag in het crematorium begeleid naar een aparte afscheidsruimte waar iedereen nog even afscheid van Miewie kon nemen. Daarna gingen we gezamenlijk naar de crematieruimte waar de katten crematie plaatsvond. De overige genodigden en ik zelf konden nog even napraten in de afscheidsruimte, terwijl mijn vriendin na de crematie de as kreeg overhandigd. Ze besloot een gedeelte van de as in een assieraad te laten verwerken en de rest in een kleine urn mee naar huis te nemen. Heel mooi!

Al met al ben ik sinds die dag zeker een voorstander van katten crematie. Het is niet alleen een waardig afscheid van je kat maar het heeft mijn vriendin ook zeker geholpen bij het rouwproces.