Nog zo leeg in de hondenmand

30138EB0-18B3-4F1B-AD7B-932864D63FD6_604-0_591_4Nog zo leeg in de hondenmand

Sinds mijn vriend en ik verhuisd zijn, kan er woren nagedacht over huisdieren. Voorheen woonden we midden in de stad op een bovenetage. We hebben toen besloten geen huisdieren te nemen, omdat we dat echt zielig hadden gevonden op deze manier. We wilden het zelf wel echt heel graag maar vonden dat wij de diertjes dat niet hadden kunnen aandoen. Maar nu we ruimer wonen en zelfs een achtertuin hebben bijvoorbeeld, nemen de mogelijkheden en daarmee dus ook de behoefte extra toe. We besloten te gaan voor een hondje en mogen hem over een week ophalen. Ik ben nu natuurlijk al druk aan het winkelen geweest om straks voorbereid te zijn op de komst van de kleine pup. Heel belangrijk is op dit moment vooral het voedsel en natuurlijk de hondenmand. Als we onze pup ophalen stoppen we hem in de auto in de hondenmand, zodat zijn geurtje er vast in komt te zitten en hij weet dat het zijn plekje is, een veilige plek bovendien. ‘s Nachts mag hij bij ons op de slaapkamer komen slapen, ook in z’n eigen hondenmand. Dan raakt ie sneller gewend aan de nieuwe omgeving, vermoeden wij. De hondenmand staat nu al klaar in de slaapkamer en elke avond als ik me klaarmaak voor bed kijk ik er even in en verzucht dan dat ik niet kan wachten. Het is nu nog zo leeg zonder hondje in de mand, ik kijk er echt naar uit dat we er straks een maatje bij hebben.